Kies een taal / Skohe un idioma / Choose a language: 
Nederlands
English
English
   Inloggen    
  maandag 26 oktober 2020  
 Search
 
Begin    
Wit Gele Kruis Aruba
Als zelfstandige stichting verleent het Wit Gele kruis service op het gebied van extramurale zorg. Het voornaamste doel van de Stichting is het bevorderen, activeren en optimaliseren van de gezondheidszorg voor de Arubaanse gemeenschap. Voor meer informatie over het Wit Gele Kruis, klik hier.
 Het Wit Gele Kruis is actief op de volgende gebieden: 
 

1. Wijkzorg

Het doel van wijkzorg is mensen in hun eigen leefomgeving te verzorgen. Veel mensen kunnen niet meer geheel voor zich zelf zorgen of hebben hulp nodig bij dagelijke verzorging. De wijkzorg biedt daarvoor de volgende diensten aan: zorg aan huis, zorg voor diabetes, wondverzorging en preventieve zorg.
Verder is voorlichting een groot onderdeel van deze afdeling, vooral op het gebied van diabetes. Onder het kopje Wijkzorg en Diabetes vind u meer informatie over de diensten van het Wit Gele Kruis op dit gebied.
 
 
Tijdens de zwangerschap en na de bevalling hebben veel ouders behoefte aan begeleiding, informatie en zorg. De Afdeling Ouder, kind en kraamzorg biedt deze diensten. Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende informatie avonden over het aanstaande ouderschap. Ook kunnen ze u adviseren over de benodigdheden voor de baby.
Na de bevallingen bieden wij Kraamzorg en consultatie voor de baby. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van het Wit Gele Kruis of kijk verder op deze website.
 
Het Wit Gele Kruis heeft haar eigen diëtiste in dienst voor cliënten en kinderen van 0-5 jaar. De diëtiste is de aangewezen persoon om antwoord te geven op al u vragen over voeding en dieët. Dit kan individueel of per groep. Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van het Wit Gele Kruis op: 582 4444
 
 
4. Informatie voor diabetes
Onze verpleegkundige gespecialiseerd in diabetes kan u  informatie geven over deze ziekte. U kunt een afpraak maken met de verpleegkundige om meer te weten te komen over diabetes. De verpleegkundige zal u begeleiden zodat u op den duur zelf op een verantwoorde manier om kunt gaan met diabetes. Voor advies van de diabetesverpleegkundige kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van het Wit Gele Kruis op: 5824444.
 
  
5.Alphahulp ( Hulp in huishouden) 
 
  
Onze Zorgwinkelmagazijn is officieel geopen op 19 juli 2010 om diverse producten aan te bieden aan de Arubaanse samenleving met het doel om hun dagelijks leven makkelijker te maken.Klik op het link voor meer informatie of bel u gerust naar Tel 523-4444
 
 
7. Controle van bloedsuiker, bloeddruk, cholesterol en trygliceride  in verschillende wijken


Contact
Hoofdkantoor Wit Gele Kruis
Koningstraat 22
Oranjestad
 
 (297) 523 4444
(297) 588-3724
 
Telefooncentrale Wit Gele Kruis
(maandag t/m vrijdag, 8.00-1.00 en 2.00-5.00)
Koningstraat 22
Oranjestad
 
 
 (297) 523 4444
(297) 588 3724


 


Links

Wit gele kruis curacao

 

White Yellow Cross St.Maartin

 Wit Gele Kruis Limburg

White Yellow Cross Romania


  Wit Gele Kruis Aruba 2008   Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid