Kies een taal / Skohe un idioma / Choose a language: 
Nederlands
English
English
   Inloggen    
  zaterdag 26 september 2020  
 Search
 
Diëtiek    
Wat doet een diëtiste?

Een diëtiste geeft voorlichting op het gebied van voeding en dieet. Naast kennis op medische gebied, voeding en dieet, heeft de diëtiste ook de nodige kennis om eten op een aantrekkelijke manier aan te bieden. Hierdoor is de diëtiste de geschikte persoon om al uw vragen over gezonde voeding en de voorbereiding te beantwoorden. Voor zowel individueel als groeps- advies. Als u meer wilt weten over dieët en informatie over voeding, kunt u contact opnemen met de diëtiste. 

Eerste Consult
Gedurende het eerste consult, ontwerpt de diëtiste samen met u een voedingsplan. Zij houdt dan rekening met de informatie en data die zij gekregen heeft van uw en uw arts. Denk daarbij aan gewoontes, financiële mogelijkheden en uw wensen.   


 
Volgende Consult
Samen met de diëtiste maakt u afspraken voor het volgende consult. Gedurende de volgende bijeenkomst van controle kunt u dan aan de hand van uw ervaring en resultaat veranderingen aanbrengen in uw plan. 

                            

Mèt of zonder doktersbrief
Zowel met als zonder doktersverwijzing kunt u bij de diëtiste persoonlijk advies krijgen over een bepaald dieet. De diëtiste zet, in overleg, zorgvuldig een plan ineen die zoveel mogelijk aansluit wordt tot uw geval en wensen. 

  


 
Gedurende het consult
De diëtiste gaat meer in op de detailles wat betreft: Variatiemogelijkheden om zodoende het aanhouden van het dieët te vergemakkelijken. Aanpassingsmogelijkheden van het dieët gedurende uitjes zoals feesten, vakantie's, dinners of tijdens sporten. Tot slot ook het gebruik van speciale dieët produkten.

 

 

Persoonlijk advies
De diëtiste geeft advies over: gezonde Voeding, geschikte voeding gedurende de zwangerschap en tevens gezonde voeding voor baby's en kleine kinderen. Het laatste wordt geboden aan ouders van kinderen van 18-24 maanden oud. Dit wordt gegeven gedurende het consult van Voeding en tandzorg. Tot slot wordt er ook advies geboden voor bejaarden en mensen die sport uitoefenen.

 

Groepsadvies
Dit wordt gegeven aan de aanstaande ouders in de cursus voor aanstaande ouders van Het Wit Gele Kruis. Er bestaat ook de mogelijkheid om informatie-avonden te organiseren voor mensen die behoeften hebben aan meerder informatie.   

 


Contact

Diëtiste:  
Carol Stamper 
Email:c.stamper@witgelekruisaruba.org    
 
Voor meer informatie kunt u het Hoofdkantor bereiken:
Koningstraat 22
Oranjestad
(297) 523-4444
(297) 588-3724  
 


Wijkrooster van de diëtiste

Oranjestad
Maandag
08:00 - 17:00   
 
San Nicolas
Vrijdag
08:00 - 17:00   

Overige dagen zijn afhankelijk van afspraken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Hoofdkantoor.
 


Voeding en tandverzorging
Noord
Dinsdag - 1e en 3e van de maand
08.30 -10.30
 
Oranjestad
Woensdag - 1e van de maand
08.30 -10.30
 
St. Cruz
Donderdag - 1e, 2e en 3e van de maand
08.30 - 10.30
 
Dakota
Donderdag - 4e van de maand
08.30 - 10.30
 
Savaneta
Dinsdag - 2e en 4e van de maand
08.30 - 10.30
 
San Nicolas
Woensdag - 3e en 4e van de maand
08.30 - 10.30

  Wit Gele Kruis Aruba 2008   Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid