Invoegen:    
Zichtbaarheid:     Module:   
Kies een taal / Skohe un idioma / Choose a language: 
Nederlands
English
English
   Inloggen    
  zaterdag 26 september 2020  
 Search
 
Ouder, Kindzorg en Kraamzorg    
Zwangerschap

Prenatale Huisbezoek

 

Het is ook mogelijk om een verzoek in te dienen voor een prenataal huisbezoek. De verpleegkundige komt dan bij u thuis om kennis te maken met uw gezin en om voorlichting te geven over o.a. voeding, borstvoeding, hygiëne en tevens te controleren of u alle benodigdheden voor de zorg van de baby in huis hebt. U kunt ook terecht bij de verzorgende voor adviezen en allerlei handige tips.

 


Na de bevalling
Gebruik het actiemenu van de module om deze tekst te bewerken

Neonatale Gehoorscreening
Gebruik het actiemenu van de module om deze tekst te bewerken

Na de Bevalling

Als u behoefte heeft aan ondersteuning en informatie na de geboorte van uw kind, kunt u een beroep doen op de kraamzorg. Een verpleegkundige/verzorgende komt dan bij u thuis om u te helpen tijdens de kraamperiode. Ze kan u adviezen en instructies geven over verzorging van moeder en kind. Zij begeleidt u zodanig dat u na de kraamperiode de zorg op een verantwoorde wijze kunt voortzetten.

Benodigdheden voor Kraamzorg
Baby bad, baby zeep, luiers, washandje, luier om af te drogen, badhanddoek, wattenstokje, alcohol ketonatus 70%, watten, baby-olie, Baby kleertjes, haar borsteltje.  

 

*Voor prijzen van de kraamzorg zie prijslijst

 Neonatale gehoorscreening

Voor de ontwikkeling van het kind is een gezond gehoor belangrijk. Tussen de vierde en zevende dag komt de verpleegkundige of verzorgende thuis om de gehoortest te doen. Dit wordt gedaan met de OAE machine die de Otto Akoestische Emissies meet. Dit zijn hele fijne geluiden die het oor produceert. Ze kunnen gemeten worden door de gehoorgang af te sluiten met een dopje waarin een luidsprekertje en een microfoontje gemonteerd zijn. 


Zuigelingenzorg
Doelstelling van deze sector is preventie, rekening houdend met de groei en ontwikkeling van het gezonde kind tussen 0-5 jaar.
  
Voor kinderen tot anderhalf jaar bieden wij consulten. Tijdens zo'n consult  wordt het kind onderzocht door een dokter of een verpleegkundige. De baby wordt gewogen, schedelomtrek en lengte worden gemeten, vaccinaties worden gegeven tegen kinderziektes, de groei en ontwikkeling wordt gecontroleerd en informatie over veiligheid wordt er gegeven. Verwijzing naar een huisarts vindt er plaats op indicatie van de arts of verpleegkundige. Op indicatie leggen wij ook huisbezoeken af. 

Peuter en kleuter zorg
Tandzorg en Voeding
Bureau voor peuters tussen 20 en 24 maanden. De jeugdtandarts controleert het gebit en de diëtiste is aanwezig om adviezen te geven over voeding.   
 
B.O.V.V.
Dit staat voor Bureau Opvoedingsvragen en Voorlichting. Het consult is voor kinderen tussen 2½ - 3 jaar. Het doel is om informatie en voorlichting te geven over allerlei aspecten rondom de opvoeding en als het nodig is kunt u worden doorverwezen naar een orthopedagoog. De ontwikkeling wordt gecontroleerd met behulp van de Van Wiechen schema.
 U kunt met al uw  vragen bij ons aankloppen.


Informatie avonden

Informatie avonden voor Aanstaande Ouders
Om de aanstaande ouders voor te bereiden op de bevalling, organiseren wij in verschillende wijken informatie avonden. Tijdens deze avonden worden er verschillende onderwerpen besproken, o.a verloop van normale zwangerschap en bevalling, complicaties tijdens zwangerschap en bevalling Wil u hierover meer informatie click hier.

 

 

Jaarverslag 2009

 


Coordinator

Linda Kelly-Croes


Santa Cruz
Santa Cruz
Verplg: Danique Ruiz
CB Ass: Aurelia Boekhoudt
(297) 
523-4417
 (297)  585-8288

  


Savaeta
 
Savaneta
Verplg: Joyce-Ann Geerman
CB Ass: Gregory Geerman
(297) 523-4422
(297) 584-3289

San Nicolas
 
San Nicolas
Tiemleidster: Joyce-Ann Geerman
CB Ass: Gregory Geerman
(297) 523-4423
(297) 584-5906

Noord
 
Noord
Tiemleidster: Winy Figaroa
CB Ass: Bea Statia
(297) 
523-4414
 (297) 587-3425    

Oranjestad
Oranjestad
Verpl: Gerald Croes.
CB Ass: Jacqueline Kwidama
(297) 523-4412
(297) 582-3168

 


Dakota
Dakota
Verplg: Gerald Croes.
Verplg: Wil Mac Janet
CB Ass: Jacqueline Kwidama
(297) 523-4415
(297)  582-9008 

  Wit Gele Kruis Aruba 2008   Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid